Overnamebegeleiding - Optiek overname

U wilt stoppen…? Uw optiek kan best zonder u!
 
Uw optiek is uniek en het resultaat van jarenlange inspanning. De beslissing om uw onderneming te verkopen is daarom één van de moeilijkste in uw leven. Tenslotte verkoopt u de optiek maar één keer!
U wilt het maximale uit uw onderneming halen zonder dat het voortbestaan en de toekomst van uw werknemers in gevaar komen. De emotionele binding verkoopt u immers niet.
 
Tijdens een oriëntatiegesprek worden uw plannen onder de loep genomen.
Wat zijn de doelstellingen en zijn ze haalbaar?
Is gehele verkoop wel de beste oplossing?
Is de timing juist of moeten er nog fiscale of juridische zaken geregeld worden?
Is uw onderneming verkooprijp, kan het wel zonder u?
 
Vorwerk&Co is vaker geconfronteerd met overnameaanvragen vanuit de optiekwereld en heeft daardoor een netwerk opgebouwd van ondernemers die in aanmerking zouden kunnen komen om uw optiekzaak over te nemen. Wij kennen alle ‘ins and outs’ met betrekking tot bedrijfsoverdracht of uitkoop. De begeleiding van het gehele traject gebeurt professioneel en onafhankelijk. Er wordt inzicht gegeven in de marktwaarde van de onderneming en een reële verkoopprijs wordt in goed overleg vastgesteld. Op discrete wijze worden kopers en verkopers bij elkaar gebracht zonder dat uw bedrijf openbaar in de etalage staat. Vorwerk&Co kan het hele overnametraject begeleiden waarbij nauw wordt samengewerkt met uw eigen accountant. U blijft ondertussen gewoon datgene doen waar u goed in bent: het runnen van de zaak. 
 
Is er al een keten langs geweest?
 
De laatste tijd zijn enkele grote ketens op het overnamepad. Zij zoeken met name de zelfstandig opticien in het hogere marktsegment.
 
Wij werken onafhankelijk van de grote landelijke ketens en hebben de nodige expertise in huis om u te begeleiden. U verkoopt uw optiekzaak maar één keer en u wilt dit op een goede aantrekkelijke manier afwikkelen.
 
Wij kunnen een reële prijs voor uw optiekzaak bepalen en u adviseren bij het verkooptraject. In het algemeen is het financieel voor u aantrekkelijker om meerdere kopers te zoeken. Wij kunnen u hierbij helpen. Uit ervaring weten wij dat hoe meer gegadigden er zijn hoe hoger de verkoopopbrengst.
 
Het verkooptraject kent vele voetangels en klemmen. Wij willen u voor valkuilen behoeden. Als u met een keten te maken krijgt staat u tegenover een groot orgaan met veel kennis en macht en u heeft als verkoper een goede en gespecialiseerde adviseur nodig.
 
U wilt niet dat de keten na het niet doorgaan van de verkoop van uw optiekzaak twee deuren verder een grote nieuwe zaak opent. Vanaf het eerste contact moet alles juridisch goed worden geregeld. Dit begint al met een goede geheimhoudingsverklaring.
 
Wij hebben al meerdere zaken begeleid en verkocht en hebben op het gebied van contracten en voorwaarden een ruime ervaring.
 
Wij adviseren u om niet met één keten die bij u langs komt in zee te gaan maar u goed en objectief te laten voorlichten en te begeleiden.
 
Wij doen dit graag voor u en met kennis van zaken.