Vorwerk & co

Overnamebegeleiding - Te koop aangeboden


De afgelopen jaren hebben wij voor

72
zelfstandige optiekzaken
de juiste overnamekandidaten gevonden!


TE KOOP

Wij bieden de navolgende goedlopende optiekzaken in het midden en hogere marktsegment te koop aan:


Optiekzaak in Noord Limburg
omzet circa € 200.000.- excl. btw

Optiekzaak in Noord Holland Noord
omzet circa € 330.000.- excl. btw

Wij hebben meerdere optiekzaken in de "stille" verkoop.
Informeer hiernaar!


Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact op met Marco Bovée.

T 033-4643030
E mbovee@vorwerk.nl 

Wanneer na te denken over een eventuele overname?
Ons advies is om 5 jaar van tevoren al een keer een check uit te laten voeren om te zien of alles op orde is. Zo kun je een overname fiscaal goed plannen en tienduizenden euro’s of meer aan belasting besparen. Vandaag iets in gang te zetten en morgen de zaak te verkopen gaat de fiscus niet mee akkoord. Bijtijds de onderneming doorlichten (huisvesting, hoogte voorraad, waardering incourantheid voorraad en arbeidscontracten (zijn ze marktconform?) doet de verkoopwaarde verhogen. Bij een eigen pand zijn er weer andere aandachtspunten, ook de klantbenadering en vastlegging actieve klanten is voor een latere goodwill van groot belang. De staat van de inrichting van de winkel  en of de apparatuur up to date is. Wij hebben een unieke branchekennis, niet in het laatst omdat we al meer dan 58 zelfstandige optiekzaken hebben verkocht. Een check hoeft echt geen duizenden euro’s te kosten en levert uiteindelijk vaak veel meer op!
 
Zit de opvolger tussen de eigen medewerkers?
Het kan aantrekkelijk zijn om uw bedrijf aan een personeelslid te verkopen. Het grote voordeel van een bedrijfsoverdracht door een personeelslid is allereerst dat deze koper het bedrijf en de klanten door en door kent. Het proces van bedrijfsoverdracht kan snel gaan en specifieke verkoopwaarden bij een bedrijfsoverdracht door een personeelslid zijn normaliter beter realiseerbaar. De overdracht kan ook geleidelijk plaats vinden en over meerdere jaren worden uitgesmeerd. Door deze laatste optie is de financiering van de overname door een personeelslid eenvoudiger.
 
En wat als de zaak in de familie blijft?
Uw kind in de zaak? Voor weinig of niets overdoen is niet meer van deze tijd. De belastingdienst kijkt mee met de overname. Er kan daardoor redelijk wat fout gaan op financieel gebied als de winkel te goedkoop van de hand wordt gedaan. Daarnaast doe je eventuele andere kinderen tekort. Voorkom strijd tussen uw kinderen omdat er te weinig voor een overname is betaald. Een objectieve waardebepaling voorkomt dit.